Klasse bilde

Klasse bilde

Thursday, February 22, 2007

Dag 7, Søndag 18.februar

I dag reiste vi videre på vår opplevelses tur her i Afrika.
Vi dro fra Malelane og videre til Mozambique.
Vi ankom grensen etter 1 times kjøring, hvor vi måtte ut av bussen, gjennom passkontrollene, og inn i den klamme bussen igjen for å vente en times tid på Knut, som måtte ordne med passene våre.
Når vi endelig kom oss inn i Mozambique fikk vi erfare hvor store forskjellene er mellom landene her i Afrika. Omtrent alle husene vi så på veien til Maputo var laget av bølgeblekk, plastikk, strå og alt mulig rart man kan forestille seg.
Selv om det var en del områder med fine murhus, marker og åkre med alle mulige frukter og grønsaker, var det ikke det som fikk øynene våres til å lyse.

Når vi endelig kom fram til The Base, der vi egentlig skulle bo, fant vi fort ut at det hadde oppstått en feil, og stedet var fullt. Etter mye frem og tilbake, endte vi opp på Fatima’s Backpackers, ikke langt unna.
Når vi hadde funnet en seng hver, begynte vi å bli ganske så sultne.
Vi gikk for å utforske Maputo og se hva de hadde å tilby oss av mat.
Men det var søndag, så det var ikke store utvalget. Dessuten var det et lite sjokk og komme til et sted hvor nesten ingen forstod engelsk.
Pengene her nede er til å bli forvirret av (1000mkt = 335 kr), så når vi kom der med våre Rand (1Rand = ca 1nok) var det ikke så lett med en gang og flere betalte kanskje litt i meste laget for maten, bla Jon som betalte 35kr for en pinne-is i et av verdens fattigste land.
.
Men på slutten av kvelden hadde nå alle fått i seg litt mat og vi ble gode og mette.
Så var det å henge opp myggnettet før vi sa godt natt til Knut og tok kvelden.

Skrevet av Caroline

1 comment:

Unknown said...

Hi Caroline.
Det var en kjempe fin rapport. Colin&Connor foelger med din flotte reise. Take care.. we love u. Colin & Connor