Klasse bilde

Klasse bilde

Thursday, March 1, 2007

Avslapningsdager i Bilene

1 2








Mandag 26.02- torsdag 01.03

Mandag 26.02 gikk turen fra gatebarnsenteret til Bilene, et lite feriested ved sjøen, to timers busskjøring lenger nord i landet. Det var ingen tvil om at folk gledet seg til noen dager med bading, soling og avslapping, etter en del varme dager med en mange inntrykk.

På ”Palmeira” bodde vi to og to på rom i små hus med plass til fire, som var plassert så å si i strandkanten. Å bo to og to på rom, med aircondition var som en ”dream come true”.

I Bilene oppholdt vi oss fra mandag til torsdag, og dagene ble fylt med herlig lite. En dag tok klassen seg en halvtimes båttur for å få med oss et annerledes landskap. Der stod havet rett på og bølgene skylte innover de hvite sanddynene. Neste stopp Madagaskar. Mens vi ruslet bortover den langstrakte stranda, kunne vi se hundrevis av krabber som lot seg vaske fram og tilbake av bølgene og vi fikk også vite av vår guide at omtrent 20 meter fra land pleide store skillpadder å oppholde seg. Kanskje så vi en også, om det ikke bare var innbilning? Noen som er helt sikkert, er at vi så en babyskillpadde, som ble gjenstand for mye kosing og en rekke bilder før den ble sluppet ut i det blå igjen. Audun og Knut benyttet anledning til å klatre på en fjellknaust, mens Christian ufrivillig tok kollbøtte i bølgebruset. Da tiden var kommet for tilbaketuren, var sanda glohet! Det siste stykket kom vi oss framover ved å knyte klær på føttene, benytte ”løp og så stå på håndkle og hvile-teknikken” eller å bruke håndkle til å hoppe seg bortover. Et morsomt syn må det ha vært.

En kveld fikk vi servert så fersk mat overhodet er mulig å få tak i. To som jobbet på stedet tilbød oss å lage mat for kvelden, noe som resulterte i nyfisket fisk og kaklende høner. En herlig kveld med kjempegod mat og mange (malaria?)mygg.

Ellers var det mange som hadde som målsetning å bli brune i løpet av Bilene-oppholdet, for til tross for to uker under ”Afrikas sol”, har brunfargen vist seg skuffende lite. Derfor var det tidlig opp om morgenen og rett ned på stranda etter et rundstykke med avokado og tomat (kun marked i nærheten, så dette var så og si det eneste mulige frokost). Deretter var det soling som stod på planen, kun med et par badeturer og en eventuell siesta når sola var på sitt sterkeste, som avbrøt ”jobbingen”. At det var en del som ble litt røde her og der, var dermed ikke til å unngå, men hva gjør vel det, farge er farge!

Det har vært veldig herlig med noen avslappende dager til å fordøye inntrykk og lade batteriene. Men nå er de fleste klare for nye opplevelser når vi snart begir oss over grensa til nabolandet Swaziland.

Skrevet av Ingvild




Bilde 1: av knut i boksen vi kjoopte til han.


Bilde 2: Av oss alle i Bilene paa oyen paa andre siden.


Bilde 3: Moss, som holde middagen vaares, den 2 kvelden!


Bilde 4: Saa var utsikten fra husene vi bodde i. Nydelig!

No comments: