Klasse bilde

Klasse bilde

Saturday, March 3, 2007

Ståhytte-opplevelser i Kaphunga




Dag 20. 3/3-07
Lørdags morgen våknet vi tidlig alle sammen, så var det å pakke sekkene litt smart, siden vi skulle bo i en landsby som heter Kaphunga. Før vi reiste ditt, måtte vi innom markedet for å kjøpe de siste tingene, som vann, de klærne som ble sydd på bestilling over natten, og selvfølgelig måtte vi jo innom Mr PRIS, for å handle litt billig resten av gjengen også. Når vi omsider kom tilbake til bussen med hendene fulle av røverkupp, fikk vi ett lite sjokk. Bussen var snude på hodet, for Monica B & Ingvild sine sekker var forsvunnet. Fortvilelsen var stor på både den ene og den andre måten. Ingvild mistet blant annet passet sitt, og Monica som hadde pakket ALT hun trengte for to dager i ødemarka stod plutselig tomhendt. Etter ett besøk hos onkel politi, måtte vi fortsette på turen selv om det var veldig surt for enkelte. Så kom vi til en grusvei opp mot Kaphunga som var skranglete, og bare oppoverbakker. Vi bestemte oss for å stoppe på en fotball kamp, for å titte litt. Jentene måtte mer eller mindre ufrivillig dra på seg de akseptable ”kostymene”, hvor knær måtte dekkes (bukse ikke tillatt) og bare skuldre var fy-fy. På tross av anstrengelsene ble vi jentene latterliggjort, spesielt Elise og Monica BN som visstnok gikk i kone-kjoler. Det var heller ikke vanlig at jenter kunne noe om sport, og de kunne vertfall IKKE spille fotball! Caroline fikk til og med den kommentaren at hun var jente og hun var for feit til å spille fotball!! (Hadde vi vært i Norge nå, så hadde han fått angre på den kommentaren der jah!!

Deretter reiste vi videre oppover den vakre bakketoppen, hvor utsikten ble mer og mer fantastisk! Vi kom tilslutt frem til målet, og første møte med stråhytte/hus var til å rynke på nesa av, for kumøkk er hyppig brukt i husbyggingen her. Men barske som vi er ignorerte vi lukten og samlet vi oss rundt Myxo for å høre om hvordan folk levde før og i dag. Det var mange av oss som fikk litt sjokk, og ble en smule provosert når han fortalte om polygami, kvinnenes stilling i samfunnet og diverse annet.

Etter en solnedgang-tur, ett Swazi-måltid og en tur på utdohytta med utsikt, begynte folk å trekke inn i lakenposene sine. Det var tre hytter å sove i, ”bæsjhytta” og to stråhytter, men vi fordelte oss som best var, og gikk en relativ søvnløs natt i møte.

Skrevet av Caroline og Monica B


Bilde 1: De fine budeiene vaares, Elise & Monica B,N

Bilde 2: Saann saa straa hyttene ut!

Bilde 3: Det her er gjengen som ikke var aa tokk dykerlappen!

No comments: