Klasse bilde

Klasse bilde

Friday, March 2, 2007

Byliv i Manzini

Dag 19. 2/3-07 Fredag
I dag våknet vi opp på Myxzo’s og var klare for en ny dag. Vi fikk unda morgenstellet og satte oss i bussen for å reise inn til Manzini hvor vi skulle få en skikkelig incwancwa, frokost på siSwati. Incwancwaen besto av fatcakes og en syrlig grøt som skulle tilsettes STORE mengder sukker, så noen slankekost var det absolutt ikke!
Etter frokosten viste Myxo (eieren på backpackeren og guiden vår) oss litt av markedet og fortalte engasjert om heksedoktorer. Så var vi fri til å gå rundt og oppleve folkelivet. Stakkars Marie, følte seg litt dårlig så hun sov i bussen, mens vi andre gikk på shoppingtur.
Etter noen timer var bussen full av trommer, masker, skulpturer, klær +++. Deretter snudde vi nesa hjem igjen, med en liten omvei for å se på forskjellige swaziting, som hvor kongen holdt til, sukker- og ananasåkrer, fruktmarked og fantastiske landskap.

Etter å ha slappet av i 2 timer, var det ut for å oppleve en fredagskveld i Manzini.
Myxo tok oss med til Happy valley hvor det skulle være bra liv. Noen tenkte tilbake på en stormfull natt ute på Runde-fyr hvor Joar hadde fortalt om stedet… Diskoteket var ikke åpent enda så vi bestemte oss for å ta en matbit først. Klokken 10 begynte folk å trekke inn i diskoteklokalet, og fikk sett litt mer enn det de egentlig ville se.. For som Joar hadde fortalt, i Happy valley var det stripping til nettoen. Mer eller mindre miljøskadet fant vi bussen og kom oss hjem igjen.


Skrevet av Caroline med litt hjelp av Monica B

No comments: